•  
wo2_2501


W.O.ll >>

Mens en Maatschappij >>
Tweede Wereldoorlog

Tijdens de Tweede Wereldoorlog vochten 233.000 Noord-Afrikaanse moslims in het Franse leger. Meer dan 77.000 van hen kwamen uit Marokko. De rest kwam uit Algerije en Tunesië. De moslim soldaten waren afkomstig uit de voormalige koloniën van Frankrijk. Daarom was het niet zo vreemd dat ze  in het Franse leger vochten.


Vechten tegen de Antisemieten


De Noord-Afrikaanse moslim soldaten vochten vanaf 1940 tegen de Duitsers. Dat deden zij in Europa, maar ook in Noord-Afrika dat werd aangevallen door Duitsland en Italië. Het Franse deel van Marokko werd bezet. Na de overgave van Frankrijk in augustus 1940 vluchtte een deel van het Franse leger naar Engeland om van daaruit verder te vechten tegen Duitsland en haar bondgenoten.Moed en doorzettingsvermogen

Nadat de geallieerden in 1942 Noord-Afrika, hadden veroverd op de nazi's sloten nog meer moslim mannen zich aan bij het Franse leger. Zij speelden een grote rol bij de bevrijding van Europa. Verschillende Franse officieren schreven tijdens de oorlog in brieven en dagboeken over de moed en doorzettingsvermogen van hun Noord-Afrikaanse soldaten. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn meer dan 70.000 van deze soldaten gesneuveld in de strijd.
© Blackcpublications.com 2008. All Rights Reserved. Design & Development by: R. AlAbid